Spaghetele carbonara sunt usor de facut si au un gust tare bun.
Acum cand ma uit la poze vad ce galbene au iesit .... si oul de casa care da o culoare deosebita si "fata de masa".
Ingrediente: 300 gr spaghete Barilla (folositi spaghete de calitate cand puteti), 3 oua (in poza sunt 4 insa 3 sunt suficiente), 200 gr sunculita taraneasca, 2 lg smanatana, 100 gr parmezan (sau cascaval razuit), sare si piper. Ingrediente pentru 3 portii (se calculeaza 100 gr spaghete pe portie, daca aveti mancaciosi la masa ajustati cantitatile).
1. Intr-o oala se pune apa la fiert cu putina sare si 2-3 linguri de ulei de masline si cand da in clocot se adauga spaghetele. Se fierb dupa timpul indicat pe pachet.
2. Intre timp punem sunculita taiata feliute la prajit intr-o tigaie cu o lingura de ulei.
3. Separat, intr-un bol, batem ouale bine, adaugam smantana si omogenizam si la sfarsit parmezanul.
4. Dupa ce sunculita este prajita, o lasam putin sa se raceasca si o adaugam peste amestecul de oua.
5. Stoarcem spaghetele si le turnam in bolul cu oua si sunculita. Nu raciti spaghetele.
6. Omogenizam bine, condimentam si servim imediat.
Pofta buna!
7 comentarii:
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm........
pai acele oua le mananc crude? amestecate cu toate celelalte si doar atat?
@Anonim: da ouale se pun crude; datorita faptului ca spaghetele sunt fierbinti acestea vor deveni un sos; delicios.
peste ouale batute am pus si smantana si lapte, dar laptele s-a strans si acum nu stiu cum se mai poate recupera ceea ce urma sa fie un sos delicios...ce ma sfatuiti?!
@radu: unde am scris in reteta ca se pune lapte ? eu nu am pus lapte. Poate ai incercat alta reteta. Aceasta a iesit buna :)
foarte bunaaaaaaaaaaaaa
ouaale crude? nu e putin gretzos?
Trimiteți un comentariu