Niste turtite deosebite, pline de branza. Sunt o alternativa rapida si gustoasa la papanasii clasici (neprajiti). I-am servit cu sirop de mure. Sunt la fel de buni si calduti si reci. Reteta am preluat-o de pe blogul Cristinei.
Ingrediente: 400 gr branza, 50 gr zahar brun (sau alb), o lingurita praf de copt stins cu 2 lg suc de lamaie, 1 galbenus, cateva stafide, faina cat cuprinde. Pentru ca branzica mea a fost destul de uscata am pus doar 5-6 lg de faina. Daca branza este mai umeda aluatul va cere mai multa faina (pana la 10 lg).
Se pun intr-un bol toate ingredientele si se framanta pana se obtine un aluat putin lipicios, pe care il puteti manipula.
Cu ajutorul unei linguri formam bilute (cam o lingura de aluat) pe care le invartim cu mana in putina faina, apoi le turtim si punem cateva stafide.
2 comentarii:
Superbe ti-au iesit! Si eu le-am fost ochit sa le fac
Si eu le ochisem de o vreme insa nu am avut branza la indemana cand imi aminteam. Sunt tare gustoase :)
Trimiteți un comentariu