
Ingrediente: 3 rulade
- 5 lg ulei floarea soarelui
- 5 lg apa
- 1/2 lg otet
- 80 gr unt, temperatura camerei
- faina alba cat cuprinde
Cat nu pot eu sa sufar expresiile astea: "cat cuprinde". Nici mama nu le agreaza :)
Umplutura branza: (pentru 2 rulade)
- 300-400 gr branza de vaci
- 2 oua ecologice sau de casa
- 2 lg gris
- sare si 1/2 lg zahar
Umplutura mere (pentru o rulada):
- 3 mere medii
- 3 lg zahar
- 1/2 lgt scortisoara
- 1 lg gris
Preparare:
1. Intr-un bol se amesteca uleiul, apa, otetul si faina treptat pana "obtinem un aluat potrivit de vascos (placut la palme)". Citat din reteta mamei. Cam 170-200 gr faina.
2. In alt bol frecam untul cu faina. Cam 50-70 gr de faina.
3. Intindem o foaie subtire pe care o ungem cu compozitia de unt. Rulam si taiem sulul obtinut in 3 bucati.
4. Punem bucatile in frigider timp de minim o ora.
5. Intre timp pregatim umplutura de branza: amestecam intr-un bol ingredientele de umplutura cu branza.
6. In alt bol razuim merele pe razuitoarea mare, le lasam 15 minute, le stoarcem si amestecam cu zaharul, scortisoara si grisul.
7. Intindem fiecare bucata intr-o foaie cu latimea de aprox. 12 cm si lungimea=cu latimea tavii in care asezati ruladele. Eu am folosit tava mare de aragaz.
8. Punem umplutura in mijlocul foii si impaturam o latura peste umplutura, si apoi cealalta latura. Se pune in tava cu partea aceasta suprapusa in jos (ca sa nu se desfaca) si ungem ruladele cu un ou batut.
9. Dam la cuptorul preincalzit, la foc mic-mediu, pentru aproximativ 30 deminute.
10. Dupa ce ruladele s-au racit, pudram din belsug cu zahar pudra (sa nu fie vanilat). Si DA, pudram chiar si rulada cu branza sarata, combinatia fiind tare delicioasa.
Mi s-au evaporat ruladele un-doi. Trebuie sa mai fac ca sa ma pot infrupta si eu. Aluatul mi s-a parut extraordinar.
Pofta buna!