joi, 8 octombrie 2020

Prajitura cu prune si nuci

E sezonul prunelor, si incerc sa ne bucuram de aroma lor deosebita. Pe langa Rasucite cu silvoita si Cornuri cu silvoita, a treia oara am pornit cuptorul pentru aceasta prajitura. Ca si celelalte doua, se face repede si se mananca la fel de repede :)


Intr-un bol am mixat 140 gr de unt impreuna cu 80 gr de zahar brun. Am adaugat apoi, pe rand, 3 oua intregi. 180 gr faina alba amestecata cu o lingurita de praf copt au ajuns apoi in bol, amestecand in continuare cu o lingura. La sfarsit am adaugat 100 gr de nuca prajita putin si macinata. Eu cred ca undeva am sucit masuratorile pentru ca am considerat necesar si 20-30 ml de lapte, deci daca trebuie, trebuie :)


Am pus aluatul intr-o tava de yena, tapetata cu hartie de copt si deasupra am inghesuit jumatati de prune. Cu cat mai multe cu atat mai bine, zic :) Tava a ajuns la cuptorul preincalzit la 170 grade C pentru aproximativ 45 de minute. Este graitor testul cu scobitoare sau alta "tepusha" pe care o folositi in cazuri de verificat prajituri.

Pofta buna!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu