miercuri, 20 mai 2009

Socata

O bautura excelenta, racoroasa, de sezon, naturala.



Ingrediente: un borcan de 5 litri, 10-12 inflorescente de soc, 500 gr zahar brun (sau normal), 5 lamai.

1. Intr-o cratita se pune 1 litru de apa impreuna cu zaharul si se incalzeste pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit.
2. In borcanul de 5 l, punem florile de soc spalate, zeama de la 4 lamai, o lamaie taiata bucati, siropul de zahar si completam cu apa rece pana se umple borcanul. 
3. Punem o farfurioara pe gura borcanului si lasam la soare 3-4 zile. Se amesteca in fiecare dimineata si seara in borcan cu ajutorul unei linguri de lemn.
4. In a 3-a zi verificati daca sucul a ajuns la aciditatea dorita de voi, daca nu mai lasati o zi. Cand e gata strecurati sucul si puneti in sticle in frigider. Se serveste rece.



Pofta buna!

5 comentarii:

Ina Todoran spunea...

Chiar vroiam sa prepar saptamana asta! Mersi pt reteta!

Bianca spunea...

@Ina: eu duminica ajung pe-acasa si imi mai aduc o portie de flori de soc; imi place foarte mult socata facuta acasa.

elena spunea...

Imi place mult socata dar sunt in imposibilitatea de a o prepara deoarece nu am flori proaspete, dar am flori uscate.Oare florile uscate dau acelasi rezultat? Ai incercat vreodata? Mi-e teama sa incerc si sa iasa ceva bun de aruncat iar nu de baut.

Bianca spunea...

@Elena: eu am facut socata doar din flori proaspete si nici nu stiu daca florile uscate se folosesc la socata deoarece eu stiam ca nu se recomanda. Numei bine.

Anonim spunea...

mama mea a facut si din flori uscate si e la fel de bun:)

Trimiteți un comentariu