joi, 5 iunie 2014

Briose cu cirese

Un exces in stocul de cirese m-a determinat sa pregatesc "ceva" cu cirese. Acest "ceva" trebuia sa fie cu "chestii" din frigi/camara. Si asa a fost. Mi-au placut foarte mult si le voi reface in curand, sa profit de prezenta lor in piata.


Intr-un bol am amestecat 250 gr faina alba, o lingurita cu varf de praf de copt si 100 gr de zahar brun (vanilat in casa ar fi tare bine :) ). In alt bol am amestecat 100 gr de unt topit si racit, 150 ml iaurt si 2 oua batute. Am amestecat cele 2 compozitii. Am folosit 300 gr de cirese; am scos samburii si le-am rupt in doua. Exista 2 variante: adaugati toate ciresele in compozitie (pudrate cu putina faine) ori in tava de briose puneti un strat de compozitie, apoi cirese si apoi compozitie din nou. Am ales prima varianta, tzoc-poc.

In tava de briose am pus hartiute si le-am umplut (de obicei la briose se pune mai putina compozitie, insa ciresele fiind crude nu permit compozitiei sa creasca mult). 20-25 de minute la cuptor, rabdaaaare sa se raceasca ... si ah, cat au fost de bune!


Pofta buna!

1 comentarii:

maraton forte spunea...

foarte bun

Trimiteți un comentariu