vineri, 29 ianuarie 2010

Pizza casei

Toata lumea cred ca are o "pizza a casei"; pizza cu de toate ... sau ce gasesti in frigider .. fara niciun specific :) A noastra a avut de toate si buna a fost ...


Ingrediente: 4 pizza
- 550 gr faina alba
- 15 gr drojdie proaspata
- aprox 400 ml apa calduta
- 1/2 lgt zahar
- 1 lg ulei de masline
- 1/2 lgt sare
- umplutura: felii de sunca, ciuperci Champignon proaspete, cas/cascaval/telemea/mozzarela, masline, gogosar rosu
- sos: sos de rosii/bulion, oregano, 1 ou (ecologic sau de casa), piper, sare

Preparare:
Intr-un bol punem faina si facem un locsor in mijloc unde sfarmam drojdia, punem si zaharul si putin apa calduta si lasam 10 minute sa se hodineasca. Adaugam pe margini si sarea si uleiul (sa nu intre in contact cu drojdia). Apoi cu ajutorul apei caldute framantam strajnic un aluat nelipicios si il lasam sa creasca intr-un loc caldutz minim un ceas de vreme.

Intr-un bol amestecam ingredientele de sos. Daca doriti mai picant adaugati chilli sau pasta de ardei iute (asa am facut eu pentru pizza mea).

Luam cate un sfert din aluatul crescut si il intindem in forma rotunda si il punem intr-o tava rotunda pe care am uns-o cu putin ulei.


Ungem aluatul cu sos si apoi aranjam 4 felii de sunca, 2 ciuperci taiate feliute, branza care o folositi, ardei rosu taiat cubulete si masline.


Dam la cuptor pentru 10 minute la foc iute. Dupa vreo 7 puteti sa mai radeti deasupra putin cascaval si mai dati la cuptor.

Tare buna a iesit pizza :) Ne-am infruptat serios si satios.


E important, zic eu, sa nu umplem pizza cu prea multa umplutura sau prea multe arome :)

Pofta buna!

2 comentarii:

Lavinia spunea...

Buna! Aluatul acesta este foarte ''curgator'' cand il pui in tava, caci remarc o cantitate mare de apa in raport cu faina. De asemenea e un tip de aluat moale dupa copt?
Multumesc!

Bianca spunea...

@Lavinia: aluatul este mai moale decat cel de paine si aproximaxia la cantitatea de apa e datorata tipului de faina. Pot sa manevrez foaia fara sa o "pierd" de la masa pana la aragaz unde tin tava. Eu fac foaia subtire, deci dupa copt nu iese pufoasa.

Trimiteți un comentariu