marți, 27 aprilie 2010

Supa crema de broccoli

In saptamana trecuta am mancat de 3 ori supa crema de ceva: mazare, broccoli si broccoli din nou. A fost destul de normal sa ma apuc sa imi fac si eu o portie :) Adica o portie mai maricica asa ... cam de 2 litri :)



Asa ca daca doriti o portie mai micuta va trebui sa ajustati cantitatea ingredientelor.

Intr-o oala am pus 2 litri de apa, 2 morcovi marisori si un pastarnac si le-am pus la fiert. Separat am fiert pe abur 2 legaturi de broccoli. Daca nu veti fierbe broccoli pe abur atunci adaugati-le in oala in ultimele 10 minute de fierbere a legumelor.

Intre timp pregatim cateva crutoane. Am taiat 2 felii mari de paine in cuburi. Intr-o tigaie am pus cateva linguri de ulei de masline si am adaugat cubuletele de paine si le-am prajit.



Cand legumele sunt fierte le-am pus in blender si am adaugat apa din oala cate putin pana s-au transformat intr-un piure. Am adaugat sare si piper. Am folosit aproximativ un litru de apa (de fapt era deja o supica de legume).



Restul supei l-am pus separat, am turnat piureul in oala si am mai adaugat supa pana a ajuns la consistenta dorita. Am fiert cateva minute si am adaugat 3-4 linguri de smantana grasa. Mi-a mai ramas aprox. 200 ml de supa.

Punem supa-crema in farfurie, adaugam 1-2 lingurite de smantana grasa si crutoane. Pe loc am "savurat" 2 farfurii. Pofta buna!


4 comentarii:

Adina spunea...

Am incercat reteta si pot spune ca sunt incantata de doua ori: o data pentru ca supa e delicoasa si alta data pentru ca am reusit sa conving un anti "supe crema si broccoli" ca e minunata.
Tine-o tot asa, Bia, ca numai idei bune imi dai!!!!!!

maria mihalache spunea...

Se fac inscrieri pentru a se da startul unui nou concurs.Pentru a afla mai multe detalii intrati pe urmatoarele bloguri:
http://www.furnicuta-boscodina.blogspot.com/
http://yafa.unblog.fr/

Unknown spunea...

Arata foarte bine, iar modul de preparare este foarte sanatos!
Numai bine!

Bianca spunea...

@Adina: urmatoarea crema va fi de mazare. Sa vedem atunci daca mai reusesti sa il convingi la o alta farfurie de "ceva verde si cremos" :)

@Daniela: am gasit un dispozitiv de fiert pe abur extrem de practic. De atunci e in uz destul de des :) Numai bine!

Trimiteți un comentariu