vineri, 20 noiembrie 2009

Baps (painici scotiene)

Niste painici tare bune, cu exterior mai crocant si interiorul moale.


Ingrediente: 12 painici
- 700 gr faina alba
- 50 gr unt
- 25 gr drojdie
- 200 ml lapte caldut
- 250 ml apa calduta
- 2 lgt sare

Preparare:
1. Amestecam faina, cu sarea si cu untul pana obtinem un aluat sfaramicios.
2. Adaugam laptele in care in prealabil am inmuiat drojdia si amestecam.
3. Adaugam apa pe rand si framantam un aluat elastic. In functie de consistenta fainii va mai trebui apa sau putin faina. Adaugati doar cate putin de fiecare data si continuati sa framantati.

4. Acoperiti bolul cu un prosop si lasati sa dospeasca o ora.
5. Impartiti aluatul in 12 bucati carora le dati o forma rotunda cu ajutorul mainii (nu cu sucitorul).
6. Asezati fiecare bucata in tava (in care am pus hartie de copt), ungeti cu lapte si pudrati cu faina. Mai lasati sa dospeasca o jumatate de ora.
7. Apasati mijlocul painicii cu degetele, mai pudrati cu faina si bagati in cuptorul preincalzit pentru 10-12 minute.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu