joi, 18 iunie 2009

Prajitura cu mousse de ciocolata si piersici

O prajitura racoroasa care a fost pe placul tuturora. Gustul fin al piersicilor se intrepatrunde cu ciocolata. Un deliciu.


Reteta by LeoFlori.
Ingrediente:
Blat
- 150 gr ciocolata amaruie
- 40 gr unt nesarat
- 4 albusuri
- 2 galbenusuri
- 100 gr zahar
- 60 gr faina
- un praf de sare

Mousse de ciocolata
- 150 gr ciocolata cu lapte
- 200 ml frisca lichida (smantana dulce pentru frisca)
- 150 gr zahar
- 3 galbenusuri
- 1 albus
- 10 gr gelatina (Dr. Otker am folosit eu)
- 1 lgt esenta de vanilie

Mousse de piersici
- un compot de piersici de 850 gr (piersicile din compot)
- 150 ml sirop din compot
- 270 ml frisca lichida (smantana dulce pentru frisca)
- 2 oua
- 20 gr gelatina (Dr. Otker am folosit eu)

Preparare:
Blat
1. Ciocolata se topeste baine marine.
2. Untul se topeste separat.


3. Albusurile se bat spuma cu 50 gr de zahar.
4. Galbenusurile se freaca bine cu 50 gr de zahar.
5. Galbenusurile spuma se incorporeaza in albusurile batute bine, se adauga apoi untul topit, ciocolata topita si praful de sare.
6. Se adauga treptat si faina.
7. Intr-o tava se pune hartie de copt si se toarna compozitia.
8. Se pune la cuptor pentru aproximativ 15 minute. Tava este de 33x22 cm.


Mousse de ciocolata

9. Ciocolata se topeste baine marine.
10. Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa (conform instructiunilor de pe pachet).
11. Albusurile se bat spuma cu 75 gr de zahar.
12. Galbenusurile se freaca bine cu 75 gr de zahar.
13. Intr-un bol batem frisca.
14. Topim gelatina in baine marine. Atentie sa nu fiarba. O lasam sa se racoreasca putin.


15. Se adauga in bolul cu frisca albusurile spuma si galbenusurile.
16. Adaugam la compozitie si gelatina topita si esenta de vanilie.
17 Turnam compozitia peste blatul de ciocolata racit. Am lasat blatul de cioco intava in care l-am copt.
Precizare: pentru ca mi s-a parut cam moale compozitia, am tinut-o 5 minute (nu mai mult) la frigider si apoi am intins-o foarte usor peste blat.

Mousse de piersici

18. Fructele din compot impreuna cu 150ml de sirop se fac piure. Eu nu le-am mixat de tot, si se vede in mousse bucati de piersicute. Dar daca preferati le puteti face piure fin.
19. Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa (conform instructiunilor de pe pachet) si apoi se topeste gelatina in baine marine.
20. Frisca o batem intr-un bol.
21. Galbenusurile se spumeaza in bain marine cu 2-3 lg de sirop din compot pana ajung la sonsitenta unei smantani groase (aprox. 10 minute). Se lasa la racit.


22. Albusurile se bat spuma, se incorporeaza in galbenusurile racite.
23. Se adauga piureul de piersici si gelatina racorita.
24 Adaugam si frisca batuta.
25. Tinem compozitia la temperatura camerei cam 20 de minute amestecand din cand in cand (sa nu se lase piureul de piersici la fund).
26. Turnam compozitia peste mousse-ul de ciocolata si dam la frigider cateva ore.
27. Pentru ornat am folosit ciocolata de lapte topita.

Pofta buna!



2 comentarii:

Anonim spunea...

o sa o fac si eu de craciun, sper sa-mi iese. arata superrrrrrr!!!!

Anonim spunea...

arata super!!1o sa incerc si eu

Trimiteți un comentariu