joi, 30 aprilie 2009

Chiftelute din dovlecei

De ceva vreme vroiam sa fac aceste chiftelute si acu le-a fost momentul. Le-am servit cu crema de branza ramasa de dimineata sau cu branza telemea si ardei capia.  Reteta e de pe blogul Inei.



Ingrediente: 2 dovlecei, 2 oua, 2-3 catei de usturoi, 4 lg parmezan, 1/2 cana pesmet, sare si piper.



Spalam bine dovleceii si ii razuim pe razuitoarea mica. Apoi ii stoarcem bine bine si ii punem intr-un bol, unde adaugam ouale, parmezanul, usturoiul pisat, condimentele si grisul. Framantam o compozitie. Intr-o tigaie punem ulei cam de 2 degete. Luam cate o lingura din compozitie, o facem biluta in mana, o presam si o punem in tigaie la prajit. Se prajesc repede, aveti grija sa nu se arda (cum mi s-a intamplat la prima tura :) )



Un gust bun, o cina satioasa. Data viitoare as vrea sa incerc sa le fac la cuptor, sa nu fie prajite in ulei. Pofta buna!



2 comentarii:

Ina Todoran spunea...

Super faine ti-au iesit! Auci, mi-e cam foame, ma duc sa mananc ca mi-ai facut pofta!

Bianca spunea...

Esti tare draguta Ina :) Si mamei i-ai placut caci a fost in vizita. Mersic.

Trimiteți un comentariu