joi, 19 februarie 2009

Tagliatelle cu piept de pui si ciuperci

Tagliatelle ... nu am mai facut pana acum.



Am cumparat 3 feluri de paste tagliatelle Bio, produse in Romania. Gustul lor este "dur" pentru cine e obisnuit cu multe E-uri. Sunt facute din grau dur si apa, fara ou. Bineinteles in comert exista si tagliatelle mai gustoase sa zic asa.


Ingredinete: 300 gr piept de pui refrigerat, 200 gr ciuperci, un ardei capia, o jumatate lingura de faina, 100 gr masline, o smantana, curry, sare, piper, ulei masline.

Intr-o tigaie cu margine mai inalta se pune la prajit in putin ulei puiul taiat bucatele. Intre timp se curata ciupercile si se taie bucati apoi se adauga la pui. Se mai invarte din cand in cand. Cand se evapora apa lasata de ciuperci se adauga ardeiul taiat feliute continuand prajirea pana se face puiul. Intre timp intr-un bol amestecam faina, smantana, curry cam jumatate de lingurita, sare si piper. Acest amestec se adauga in tigaie impreuna cu maslinele intregi. Se mai invarte 4-5 minute. Daca se prea ingroasa mai lungiti sosul.



Intre timp fierbem tagliatellele conform indicatiilor de pe ambalaj in multa apa cu putin ulei de masline. Pe acestea scria timp de fierbere 4 minute si in 4 minute s-au si fiert. Se pun tagliatellele scurse intr-un vas de yena peste care tunam amestecul din tigaie si radem putin cascaval (sau parmezan). Se da la cuptor 15 minute.


O fi ceva cu tagliatellele: pentru ca le-am fiert mai repede si au stat putin, racindu-se s-au prins tare una de alta desi le-am fiert cu putin ulei de masline. Poate trebuia pus putin ulei dupa ce le-am stors.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu