joi, 8 octombrie 2020

Rasucite cu silvoita

Si acum, daca silvoita e in borcane, am pornit cuptorul :) Rasucitele acestea sunt minunate, gustoase, cu siguranta pe "repeat mode" in anotimpul rece :) 

Aluatul: 280gr faina alba, 190ml apa rece (o tin putin in frigider inainte), 80 gr unt (din frigider si acesta), o lingurita praf de copt, un praf de sare. Mosmondim ingredientele pana obtinem un aluat (la inceput sfaramicios, apoi se leaga frumos). Aluatul il pun in folie alimentara in frigider pentru minim o ora. Reteta specifica 30 de minute in congelator, alege ce e mai ok pentru tine :)

Dupa tipmpul petrecut la rece, aluatul l-am intins intr-o forma dreptunghiulara, de grosimea ... habar nu am. Reteta zice 0.7 cm .. nu imi dau seama cat e ... deci intind aluatul frumos :) Pe jumatate de dreptunghi (pe latura lunga) intind silvoita cu generozitate, apoi aduc partea nesilvoitita peste partea silvoitita a aluatului. Tai fasii si rasucesc. Tzoc-poc.


La cuptor 170 grade C, ventilatie, 20-25 minute. Si apoi ... sufli, sufli sa se raceasca odata sa poti sa le savurezi. Pofta buna!





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu