joi, 8 octombrie 2020

Cornuri cu silvoita

Ohhh .. aceste cornuri cu silvoita, nu ajung a doua zi niciodata. Pur si simplu. Nu au cum. Sunt prea bune. 


Aluatul: 500 gr faina alba, 70 gr zahar brun, 2 oua, un praf de sare, 25 gr drojdie proaspata, 220 ml lapte si 25 ml ulei de floarea soarelui. In mijlocul fainii fac o gaura in care sfaram drojdia, presar putin zahar si acopar drojdia cu lapte caldut (musai caldut si nu fierbinte). Dupa ce se activeaza amestec ingredientele, adaugand pe rand amestecul de lapte caldut si ulei. Dupa ce consider ca am transpirat suficient framantand, acopar bolul cu un prosop curat si il las sa dospeasca.


Dupa o ora, timp in care aluatul a dospit frumos, ma apuc de treaba. Impart aluatul in 2 bucati. Intind fiecare jumatate intr-un cerc pe care apoi il tai in 8 bucati egale (in 2, apoi fiecare bucata iarasi in 2 si apoi inca o data asa). La baza fiecarui triunghi pun o lingura generoasa de silvoita si rulez de la baza catre varf. Asez cornurile in tava si le ung cu pensula cu un galbenus de ou.


Cuptorul 160-170 grade C, ventilatie, 20-25 minute. 


Pofta buna!

 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu