Niste turtite deosebite, pline de branza. Sunt o alternativa rapida si gustoasa la papanasii clasici (neprajiti). I-am servit cu sirop de mure. Sunt la fel de buni si calduti si reci. Reteta am preluat-o de pe blogul Cristinei.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiI-KaSPfvLPTZvj3SY73sW1vvmEiaGW1jUbdXxt65Hae-INo8Fj3WrCbfpDB2J_FzVGZMBe-UfTHIB8MIJTg0CNQ-rBgdAcAvzoZSLXRNk7hadcUyvxot0dqrtg407CO7MfalHb6WmFaE/s320/IMG_4152.jpg)
Ingrediente: 400 gr branza, 50 gr zahar brun (sau alb), o lingurita praf de copt stins cu 2 lg suc de lamaie, 1 galbenus, cateva stafide, faina cat cuprinde. Pentru ca branzica mea a fost destul de uscata am pus doar 5-6 lg de faina. Daca branza este mai umeda aluatul va cere mai multa faina (pana la 10 lg).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDQ1dCvtztRaYR_JG8YVl4o6cb5CLtilKhCnz9g1M5u8oTwNEXPpC6Ncf4Js9_X2iDtLQZyQ1uDyNzi4XuLfhwlZC9s094ALGtUy_1ZyOGtvhi6G1D52h8e97lUWmsprwsFeilsUgSxNc/s320/IMG_4144.jpg)
Se pun intr-un bol toate ingredientele si se framanta pana se obtine un aluat putin lipicios, pe care il puteti manipula.
Cu ajutorul unei linguri formam bilute (cam o lingura de aluat) pe care le invartim cu mana in putina faina, apoi le turtim si punem cateva stafide.
2 comentarii:
Superbe ti-au iesit! Si eu le-am fost ochit sa le fac
Si eu le ochisem de o vreme insa nu am avut branza la indemana cand imi aminteam. Sunt tare gustoase :)
Trimiteți un comentariu