miercuri, 12 august 2020

Biscuiti cu urda

Urda. Urda adevarata, gustoasa, de la "mama ei" cum ar veni. Primisem un "bruj" de urda delicioasa si cumva trebuia sa o consum... sa nu se prade :) Biscuitii acestia au venit natural, derivati de la o reteta de scones din punct de vedere al cantitatilor. A iesit un aluat pe care l-am lucrat foarte fain.


Ingrediente (aprox 85 de biscuti):

- 400 gr faina alba

- 2 lgt praf de copt 

- 85 gr zahar

- 15 gr fulgi de cocos fini

- 100 gr unt rece

- 310 gr urda

- 200ml smantana dulce pentru frisca La Dorna

Am amestecat faina, praful de copt, zaharul si fulgii de cocos; am adaugat untul rece-rece si am  amestecat pana s-a format un aluat sfaramicios asemanator celui de tarte. In acest moment am adaugat smantana dulce si urda sfarmata; acum in fuctie de umiditatea urdei aluatul va necesita inca putina faina. Eu am facut acesti biscuiti de 2 ori, avand aceeasi sursa de urda si a iesit exact la fel aluatul.

Am impartit aluatul in 3 bucati, fircare am intins-o pe o foaie de copt (e mai usor sa il prelucrezi asa), am taiat cu o forma de biscuiti. Tava a intrat la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 20 de minute.

Biscuitii care au ramas in urma atacului nimicitor au intrat intr-o cutie inchisa bine. Au rezistat 2 zile, mai mult de atat nu pot sa va spun :)

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu