miercuri, 2 octombrie 2019

Paste cu broccoli si sos de branza

Reteta pentru o cina rapida, de pus in scena la sfarsitul unei zile nebune :) Ingredientele se gasesc cam "pe toate gardurile" cum se zice.

Ingrediente:
- 400 gr paste (noi folosim des mini penne rigate Barilla)
- 400 gr broccoli rupt in inflorescente mici
- 200 ml smantana dulce pentru frisca neindulcita (LaDorna)
- 200 gr crema de branza clasica (am luat de la LIDL Milbona)
- 2-3 catei de usturoi; curatati si taiati in doua, pentru aroma subtila, pentru fani se zdrobesc in sos :)
- 150 gr cheddar razuit
- 2 linguri de parmezan razuit
- sare, piper proaspat macinat

In scena intra o oala incapatoare care clocoteste: apa+sare. Zbang pastele in apa. Se fierb conform indicatiilor de pe cutie sau pana cand sunt ok pentru tine. In ultimele 3-4 minute de fierbere a pastelor se adauga si broccoli. Fierb impreuna, nu mai folosesti o extra cratita, etc. 

Dupa ce am pus pastele la fiert pe aragaz mai intra in scena o cratita incapatoareeeeeee. In aceasta am pus smantana dulce, crema de branza, usturoi, piper. Le-am lasat sa fiara cateva minute.

Pastele si broccoli se scurg de apa, nu inainte de a retine cam 1-2 polonice din apa in care au fiert; o pot folosi daca e nevoie sa subtiez sosul de branza.

Am adaugat pastele si broccoli in sos, plus parmezanul. Dupa ce le-am amestecat temeinic am presarat cheddarul si am pus un capac (asa zicea reteta; daca nu ai chef de niciun capac ,nicio problema)Am chemat pe toata lumea la masa... adica am strigat "frumos" din toti plamanii... si am servit bunatatea de paste. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu