joi, 18 august 2011

Scones cu mure si urdă

Astăzi aveam oarece planuri de scones, brioșe cu mure sau afine și oarece paste cu urdă. Toate planurile s-au cam dus pe apa sâmbetei, la final ieșind doar aceste scones, însă prea târziu față de cum erau planificate. Păcat, pentru că așa trebuie sa mă bucur de ele doar eu. Sorry Duroneasă, next on Baywatch.


Într-un bol am amestecat 250gr făină albă (rețeta prevedea jumătate din cantitate să fie făină integrală, dar se termină stocul, în cămara mea, nu în prăvălie), o lgț cu vârf de praf de copt si 50 gr zahăr. Dacă le doriți mai dulci creșteți cantitatea de zahăr. Am adăugat 90gr de unt rece tăiat cubulețe pe care l-am amestecat cu vârful degetelor până s-au format firimituri. Dacă vreți fructele mai întregi atunci adăugați-le după ce adăugați urda și smântâna, dacă nu, acum e momentul. 140gr mure. Am amestecat și apoi am adăugat urda răzuită, 190gr, și 80ml smântână grasă. Dacă nu aveți urdă de-a noastră, atunci se poate folosi echivalentul "internațional" ricotta.


Aluatul l-am răsturnat pe blatul de lucru, adica fix masa de bucătărie, și cu puțină făină l-am aplatizat cu palmele, într-o formă dreptunghiulară.
Rețeta spunea că se taie în 9 cuburi, dar eu am considerat că ar ieși prea groase, și am aplatizat aluatul de un deget grosime, iar apoi l-am tăiat în cuburi. Am așezat scones-urile într-o tavă în care am pus hârtie de copt, lăsând cam un deget liber între ele.


Am lăsat tava în cuptor la foc mediu cam 20 de minute, până am văzut că se rumenesc ușor pe margini. Am scos tava, am lăsat un minut și apoi le-am transferat pe un grilaj să se răcească complet. Sunt super la un mic dejun sau gustare, alături de o cană de cafea sau lapte. Poftă bună!


În timp ce scones-urile erau în cuptor am pus la congelat cateva mureș întâi le-am limpezit, stors bine de tot și apoi le-am pus pe un capac de plastic în congelator astfel ăncât să se congeleze individual, iar apoi le-am pus într-o cutie și zdup la frigi.

1 comentarii:

Duroneasa spunea...

Stai linistita, ca daca ai mancat tu e ca si cum as fi mancat si eu :-))))Sa-ti fie de bine ca o sa mai fie si alte ocaziuni.

Trimiteți un comentariu