duminică, 25 aprilie 2010

Oua florentine

Micul dejun de sambata. Reteta inspirata din cartea imprumutata de la Brindusa. O carte de o kila si ceva cu care serios poti sa faci un cucui cuiva :) E o carte cu retete adunate de pe mari si tari, cu explicatii, povestiri. Imi place mult.



Am cumparat 400 gr de spanac, l-am spalat si rupt in bucati si apoi l-am pus , fara sa il storc, intr-o tigaie unde l-am lasat sa se inmoaie 10 minute. Am condimentat apoi cu sare si piper.

Intr-un vas termorezistent (sau doua vase daca vreti sa faceti 2 portii separate) asezam spanacul si facem loc in mijloc unde spargem 2 oua, adaugam 2-3 lg de smantana grasa, piper si sare Dam la cuptorul preincalzit pentru cateva minute, pana se fac ouale la consistenta dorita. In cuptor ouale se coc frumos.



Scoatem vasul, presaram parmezan si mai lasam in cuptor 1 minut. Servim cald. Pofta buna!


7 comentarii:

maria mihalache spunea...

Foarte frumos si sanatos.
O seara buna!

Olgutza spunea...

Arata de milioane... Un mic dejun perfect: sanatos si hranitor ;)

mirela spunea...

foarte bine arata.

Bianca spunea...

Mersic, mersic :)

Bi spunea...

waaaa...tre sa fac si eu

Bianca spunea...

Biiii sa faci, sa faci si sa imi zici :)

Anonim spunea...

bianca, felicitari, arata foarte bine! eu am niste spanac congelat caruia gata, i-am decis soarta! :))
thanks for inspiring me! :)

Trimiteți un comentariu