marți, 2 iunie 2009

Cum se face zaharul vanilat acasa

Am intalnit 2 articole referitor la cum putem face zaharul vanilat acasa. Am decis sa imi fac si eu zahar vanilat, piedica mai mare fiind pretul ridicat al unei pastai de vanilie.


Reteta by E-retete.ro
Ingrediente:
- 500 gr zahar (eu am cumparat un zahar Bio)
- 2 pastai de vanilie
- un borcan (pe care il puteti inchide bine)Preparare:
1. Cu un cutit taiati pastaile de vanilie in doua.
2. In borcan turnati putin zahar asezati o bucata de pastaie, acoperiti cu zahar, o bucata de pastaie, tot asa pana terminati cu un strat de zahar.
3. Inchideti borcanul si puneti-l intr-un loc racoros si intunecos.Precizari de la sursa retetei (eu inca nu le pot confirma deoarece doar acum am pus zaharul la vanilat):
Zaharul trebuie tinut 2-3 saptamani pana se aromeaza si apoi poate fi folosit; pe masura ce consumati zaharul vanilat, adaugati zahar pentru a se aromatiza (scuturati bine borcanul sa se omogenizeze cu cel existent deja)

Pofta buna!

6 comentarii:

Ina Todoran spunea...

Super idee! Mersi! Chiar ma gandeam cum sa otin un zahar vanilat cat mai natural. Love you! :)

Bianca spunea...

@Ina ... am reteta si de esenta de vanilie, insa mai trebuie sa cumpar batoane de vanilie deoarece e nevoie de 4-6 bucati si apoi o sa postez si reteta. Ma bucur mult ca iti e utila reteta! O zi faina sa ai.

Ina Todoran spunea...

abia astept reteta de esenta!!!!!!!!!!!

Irina spunea...

Asa il fac si eu si zaharul vanilat obtinut ma multumeste cu totul! Jamie Oliver dadea o alta reteta, mixa bine cu un robot zaharul impreuna batoanele de vanilie.

Bianca spunea...

@Irina ... intr-adevar si acesta este o metoda de pregatire a zaharului vanilat in casa; dupa ce termin stocul actual o sa incerc si aceasta.

Anonim spunea...

Awеѕome! Its aсtually remarkablе pieсe οf ωriting,
I have got much cleаr iԁea on the tоpіc
of fгom this ρost.

Μy web pаge oral hcg
my site > hcg menu

Trimiteți un comentariu