joi, 26 februarie 2009

Sos de mere

De la Ina un sos de mere delicios, facut un-doi, pentru pancakes, clatite si alte prajiturele.



Ingrediente: 3 mere, 3/4 cana de apa, 2-3 lg miere, 1 lgt scortisoara, 1 lg amidon alimentar, putina sare.

Se taie merele jumatati, apoi felii, apoi bucati mai mici. Se pun intr-o cratita impreuna cu apa si mierea. Se fierbe la foc mediu cam 10 minute. Intre timp intr-un bol amestecam scortisoara, amidonul si sarea. 



Se adauga in cratita si se mai invarte cam 4 minute pana se ingroasa. Sosul se poate pisa daca il dorim mai fluid. Eu l-am pisat.


Cred ca este un secret ca sa nu se inchida merele la culoare. Acum s-au inchis si datorita scortisoarei dar parca daca adaugi putin suc de lamaie dupa ce le-ai taiat nu se inchid la culoare.

2 comentarii:

Ina Todoran spunea...

Asa imi place sosul asta... E bun. :)))

Anonim spunea...

a iesit destul de bine intradevar

Trimiteți un comentariu