luni, 23 februarie 2009

Prajitura cu mere si Finetti

In caietelul mamei se numeste "Crina Teszta" dar nu are nici o relevanta asa ca am botezat-o "Prajitura cu mere si Finetti". Mie imi place foarte mult si e usor de facut. In poze vor apare mainile mamei ca sa iasa concludente exemplele.



Ingrediente:
Blat: 1 kg mere Ionatan, 7 oua, 180 gr zahar, 3 lg apa, 9-10 lg faina, 1 praf de copt
Crema: 250 gr margarina, 200 gr zahar pudra, o budinca de vanilie, 400 ml lapte, 150-200 gr Finetti.

Later edit: recomand cu "caldura" sa inlocuiti margarina cu unt, asa cum am facut eu de fiecare data dupa ce am postat prajitura.

Se tapeteaza o tava cu folie de aluminiu. Se curata merele si se taie felii subtiri astfel incat sa acopere bine tava.



Intr-un bol se bat bine 7 albusuri cu 180 gr zahar si 3 lg apa. Apoi se adauga pe rand galbenusurile. Apoi faina si praful de copt stins cu helas. Cand se adauga faina e important ca amestecarea sa aiba loc amplu, se tine bolul ridicat intr-o parte si de jos in sus, atfel incat sa nu se lase.



Se toarna jumatate de compozitie peste mere. In cealalta jumatate se pun 2 lgt de cacao, se amesteca si se toarna in tava. Se da la cuptor. Dupa ce s-a copt se lasa la racit, iar apoi se intoarce pe un platou cu "fundul" in sus, adica merele vor fi deasupra si se ia folia de aluminiu.

Intre timp se face budinca pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand. Separat se freaca margarina cu zaharul si se adauga la budinca rece (se amesteca cu mixerul). Se unge crema pe prajitura racita. Se da la rece putin.



Intr-un bol se pune Finetti impreuna cu 1-2 lg ulei. Se amesteca bine si se intinde peste crema.

Se mai da la rece putin si e gata.



Se poate inlocui margarina cu unt. Trebuie putina atentie atunci cand se incorporeaza cu mixerul in budinca sa nu se taie.


9 comentarii:

Anonim spunea...

Superba prajitura!!! e a doua oara cand o fac si cred ca e cea mai buna!incercati o!!!

silvia spunea...

Absolut delicioasa!:)

Bianca spunea...

Va multumesc. Cu adevarat e o praji care te determina sa iti lingi degetele fara jena :)

Anonim spunea...

super am sa incerc .... cred k la gust o sa fie de minune... abia astept sa o fac... imi "ploua in gura"

Bianca spunea...

@Anonim: este foarte buna; sper sa o faci si sa iti placa.

Anonim spunea...

cam gretoasa prajitura

Bianca spunea...

@Anonim: uau, ma intreb oare cum ai ajuns la aceasta concluzie? Ai facut prajitura? Are o textura si un gust deosebit, te asigur.

Anonim spunea...

super tare de unde ai reteta?

Bianca spunea...

@Anonim: de la mama :))

Trimiteți un comentariu