Pentru cei mici e necesara o varianta mai sanatoasa a papanasilor fierti traditional. Eu zic ca e de luat in considerare si aceasta versiune. Sa o incercati.
Cu 30 de minute inainte de a prepara papanasii am pus la inmuiat 15 curmale. Intr-un bol am amestecat 500gr branza de vaci, curmalele facute piure, 2 linguri de seminte de in rasnite, 100gr gris de grau, 2 oua intregi de casa sau bio. Continuarea pasilor de preparare ii gasiti aici.
Separat am pregatit un sos din 5 caise taiate marunt si 2-3 linguri de apa. Le-am fiert 6-7 minute si apoi am strecurat. Daca e nevoie sa fie mai dulce se poate adauga miere si, bineinteles, se pot folosi alte fructe.
Pofta buna!
Ce idee buna! Si curmalele dau dulcele necesar? Suna interesant.
RăspundețiȘtergere@Adina: dau dulcele necesar; bineinteles ca depinde ce inseamna "necesar". De ex. depinde de cat de dopate cu zahar sunt curmalele :) Incearca cu 15 curmale si eventual folosesti sos mai dulce. Sa imi spui cum au iesit. Spor.
RăspundețiȘtergereBun bun, a fost tare bun si voi mai prepara inca odata aceasta reteta
RăspundețiȘtergereThese dumplings look so very tasty!
RăspundețiȘtergereI am glad that you have enjoyed plum crumble cake.
@Angie: thanks, you are so sweet. Actually, I just baked another plum crumble for my family and will share the recipe on my blog soon.
RăspundețiȘtergerefelicitari....
RăspundețiȘtergereai o leapsa la mine pe blog....
A-mi place fff mult reteta ta de papanasi,ma gindeam acum daca in loc de brinza dulce as folosi ricotta crezi ca merge? aici in Martinique unde locuiesc ,nu exista brinza dulce de vaci....si tare as incerca varianta ta ,mi se pare super ok,...a-mi plac retetele tale..cu drag Cerasela
RăspundețiȘtergereSigur ca o sa fie buni si cu ricotta. In caz ca branza e mai umeda si compozitia iese mai lipicioasa sa mai adaugi gris. Spor la treaba!
RăspundețiȘtergereAsta e o varianta foarte sanatoasa si cred ca sunt deliciosi!
RăspundețiȘtergere