Tahini, pasta de susan, este una din componentele de baza ale humusului. Totusi, pasta de susan, tahini, este folosita in multe mancaruri si poate fi ingredient principal si in supe. Aceasta pasta este specifica bucatariilor arabe si israeline ca si gustare sau garnitura, incluzant pe langa ingredientele principale suc de lamaie, sare si usturoi.
Am facut aceasta pasta pentru o portie de humus, iar restul l-am pregatit cadou pentru colega mea Brindusa :)
Ingrediente:
- 200 gr susan
- 8-9 lg ulei de floarea soarelui
Am folosit ulei de floarea soarelui si nu de masline deoarece, datorita faptului ca tahini se poate folosi si la prepararea de mancarurilor pe foc, uleiul de masline nefiind indicat la aceste operatiuni, in special cel extra-virgin.
Preparare:
1. Intr-o tava punem semintele de susan si le prajim putin la foc mic in cuptor, aproximativ 5-10 minute amestecand cu o lingura des ca sa nu se arda semintele.
2. Lasam sa se raceasca semintele cam 20 de minute.
3. In blender punem semintele de susan, uleiul si mixam pana devine o pasta. Pasta trebuie sa fie groasa, dar totusi fluida.
4. Punem in borcane pe care le inchidem ermetic si le pastram in frigider.
Multumesc pentru reteta ! Daca stiam ca se face atat de simplu ... Am facut humus dar fara tahini, si cu punga de susan in raft :(
RăspundețiȘtergere@Ala: asa am stat si eu si nu am facut humus :) Dar este extrem de simplu de facut.
RăspundețiȘtergereVA MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU RETETA DE PASTA DE SUSAN (TAHINI).
RăspundețiȘtergereCam cat are termenul de valabilitate aceasta pasta daca este tinuta in frigider?
RăspundețiȘtergereMultumesc, am facut si eu pasta de susan pt hummus!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru reteta. A iesit exact a in poza :)
RăspundețiȘtergereBuna , nu stiu ce bender ai folosit ca sa-ti dea pasta asa , eu am doua .. si nicicare nu e in stare sa paseze semintele de susan.
RăspundețiȘtergere@Anonim: eu am un robot de bucatarie cu blender de la Philips si cu el am obtinut aceasta pasta; daca retin bine nu prea mi-a dat batai de cap :)
RăspundețiȘtergere"Ca si gustare"? Idiotilor, nu mai terfeliti limba romana. Nu e plina tara de tembeli care umplu televizoarele de ineptii lingvistice?
RăspundețiȘtergereBianca ... suuuuper.
RăspundețiȘtergereAi incercat cumva sa faci si fara sa prajejti semintele ? :) Sunt curios daca ar iesi.
@Marius: am mai facut pasta insa tot cu semintele prajite; nu stiu cum ar iesi cu ele asa crude, nu am incercat.
RăspundețiȘtergeremultumesc pt. reteta.
RăspundețiȘtergereCAT TIMP SE POATE PASTRA IN FRIGIDER?
RăspundețiȘtergereeu stiu de la bucatari din zona mediteraneana ca tocmai uleiul de masline este indicat pentru prajit si nu cel de floarea soarelui,deoarece cel de masline are temperatura de descompunere mai inalta!
RăspundețiȘtergere@Anonim: depinde de uleiul de masline.
RăspundețiȘtergereA incercat cineva sa macine semintele de susan in masina pt mac?
RăspundețiȘtergerepoate fi pastrat in frigider pana la o luna
RăspundețiȘtergere