Pregatind humusul, m-am gandit ca niste lipii proaspete nu ar strica. Se prepara extrem de repede si sunt gustoase.
Reteta Gospodinii
Ingrediente: 4-5 lipii
- 200-220 gr faina alba
- 1/2 plic drojdie uscata
- 100 ml apa calduta
- 1 lgt sare
- 1 lgt zahar
Preparare:
1. Intr-un bol punem apa, drojdia, sarea si zaharul.
2. Adaugam faina in ploaie si framantam un aluat elastic si nelipicios.
3. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie si lasam 30 de minute la dospit.
- 200-220 gr faina alba
- 1/2 plic drojdie uscata
- 100 ml apa calduta
- 1 lgt sare
- 1 lgt zahar
Preparare:
1. Intr-un bol punem apa, drojdia, sarea si zaharul.
2. Adaugam faina in ploaie si framantam un aluat elastic si nelipicios.
3. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie si lasam 30 de minute la dospit.
4. Luam cate o bucata de aluam si intindem lipiile.
5. Punem o tigaie neaderenta pe foc si coacem lipiile. Nu adaugam ulei deloc. Se coc foarte repede, 2-3 minute.
Am servit cu humus. Se pot folosit la pregatirea unei saorme, sau a unui sandvici in lipe.
Pofta buna !
5. Punem o tigaie neaderenta pe foc si coacem lipiile. Nu adaugam ulei deloc. Se coc foarte repede, 2-3 minute.
Am servit cu humus. Se pot folosit la pregatirea unei saorme, sau a unui sandvici in lipe.
Pofta buna !
faine lipiile!
RăspundețiȘtergerefoarte frumos arata,felicitari pentru blog,bine te-am gasit
RăspundețiȘtergere