Se apropia seara, frigiderul plin de legume și fructe, oarece caș, lapte, dinăstea ... frugale. M-am gândit să pun în scenă legume la cuptor, iar pentru carnivori am cumpărat cârnaț, ca să nu piară mâncând numai verzăciuni. Rapid e cuvântul de ordine în ultimele luni; nimic nu trebuie să dureze mult sau să nu îl pot lua de pe foc sau lăsa pe foc sau ... sau ... sau.
3 cartofi maaaari, o jumătate de conopidă și 2 morcovi. Am pus 2 oale cu apă pe foc. Cartofii curățați și tăiați bucăți i-am pus la fiert în apă rece, până au dat în clocot. Din momentul când încep să clocotească i-am mai lăsat 2 minute fix. Când au inceput să clocotească cartofii am pus conopida desfăcută buchețele și morcovul tăiat în cealaltă cratiță să clocotească numai vreo 2 minute.
Într-un bol mic am amestecat 3 lgț cu vârf de făină albă, praf curry, sare, piper proaspăt măcinat.
Cartofii i-am stors în strecurătoare și am presărat 2 lg din amestecul de mai sus, amestecându-i în strecurătoare. La fel am procedat cu conopida și morcovii.
Între timp am pus ulei cât să acopere fundul unei tăvi teflonate și am băgat-o în cuptor 5 minute. După ce am pregătit legumele, le-am pus cu grijă în tavă (uleiul e fierbinte) și înapoi în cuptor. Din când în când am mai amestecat ca să se coacă bine toate legumele. Devin crocante. E bine să aveți o tavă suficient de mare să puneți legumele într-un strat.
Unii au servit, cum spuneam, cu cârnaț și muștar de casă. Pofta bună!
Imi plac mult legumele la cuptor, au alt gust...
RăspundețiȘtergereIrina si mie imi plac, insa din pacate nu le fac suficient de des; mai ales in aceasta perioada cand e abundenta de legume prospete in piata.
RăspundețiȘtergerefarfuria din ultima poza cred ca trebuie sa fi fost un deliciuuu :) mai ales daca si carnatul este de casa
RăspundețiȘtergereMona