Vorbeam vineri cu Robert despre cum facem noi ouale rosii si el foarte entuziasmat zice "pai si bunica lipea frunzele de oua si ieseau foarte frumoase"; zic eu "pai cum adica le lipea???", gandindu-ma ca o fi ceva procedeu ce te scutea de legatul in ciorapi .... zice el "Pai, ... NU stiu". M-am amuzat teribil si, pentru aceasta, postarea ii este dedicata.
Ouale noastre de Pasti.
Din timpul anului ne pregatim stocand intr-o punga frunzele cepelor uscate pe care le folosim. De preferinta rosii, pentru a avea culoarea mai rosie a oualor. Bineinteles putem face oua de culoare mai rosie folosind frunze de ceapa rosie si oua de culoare mai deshisa folosind frunze de ceapa galbena. Sau asa cum mi-as fi dorit oua verzi vopsite cu frunze de spanac. Poate la anul.
Avem nevoie de oua de casa sau ecologice pe care le spalam inainte. Ouale de casa mai mici au coaja mai rezistenta zice mama. Culegem tot felul de frunzulite, care mai de care mai incretite ca sa arate frumos pe ou. Si o pereche de ciorapi :) sigur ati tras un fir la vreun ciorap.
Luam fiecare ou, asezam o frunzulita pe el, cu fata frunzei catre ou si il impachetam in ciorap, legam si taiem.
Cam asa, fiecare ou.Intr-o cratita asezam un pat de ceapa, asezam ouale si apoi acoperim cu alt strat de ceapa. Turnam apa sa umplem cratita si punem la fiert la foc mic-mediu. Cam o ora. Timpul de fierbere indelungat este necesar pentru a se prinde culoarea de coaja oualor.
O daraba de clisa. Este necesara. Dupa ce au fiert ouale, le scoatem pe rand din cratita taiem ciorapul jos si stergem si frunza. Tot pe rand ungeti cu slanina fiecare ou. Slanina da luciu culorii.
Sarbatori fericite!
:) .. iei .. confirm asa se face :P .. sarbatori fericite ;) R.
RăspundețiȘtergerefoarte frumoase ousoarele tale! :)
RăspundețiȘtergereHristos a inviat!
RăspundețiȘtergereexact asa procedez si eu.
Ale tale au iesit tare frumoas!
Hmmm ... o fi crescand alte frunze pe la voi :)
va multumesc..anul acesta voi utiliza acest sfat!..Paste fericit la toti romanii de pretutindeni!
RăspundețiȘtergere@Anonim: sper din suflet ca veti intampina sarbatorile cu oua pregatite cu dragoste si smerenie.
RăspundețiȘtergere