Aceste fursecuri au facut parte din cadoul meu de Mos Niculae. Acestea au fost pe primul loc in preferinte din cele trei sortimente de fursecuri.
Reteta Laura Adamache
Ingrediente:
- 250 gr unt (minim 82% grasime)
- 3 galbenusuri de la oua ecologice sau de casa
- 300 gr faina alba
- 70 gr amidon de porumb
- 2 lgt rase de praf de copt
- 60 gr cacao (cu continut de unt de cacao minim 20%, cititi pe pachet cand cumparati)
- 150 gr zahar (eu am pus o combinatie de zahar brun si alb) + cateva linguri de zahar brun
- 200 gr ciocolata alba
- 5 lg smantana dulce pentru frisca
1. Intr-un bol mixam untul cu zaharul si galbenusurile pana devin o crema.
2. In alt bol amestecam bine faina, amidonul, praful de copt, cacaoa.
3. Incorporam pe rand faina in crema de unt si framantam. Facem o bila din aluat, invelim in folie alimentara si punem la rece in frigider pentru 30 de minute.
4. Din aluat facem bile de aproximativ 12-15 gr.
5. Fiecare bila o punem intr-un bol cu zahar brun (se da cu zahar doar pe o parte).
6. Punem bilele cu partea cu zahar in sus intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Apasam cu degetul in mijlocul fursecului. Dam la cuptorul preincalzit la foc mic-mic-mediu (175 grade C) pentru 15 minute.
7. Fursecurile vor fi moi cand le scoateti. Mai apasati odata mijlocul fiecarui fursec.
8.Topiti ciocolata impreuna cu smantana folosind metoda Bain-marie. Umpleti mijlocul fursecurilor cu ciocolata si lasati sa se raceasca.
9. Serviti cu multa pofta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu