Ingrediente: 2 portii
- 4 felii de paine (eu am folosit toast, dar merge mai bine felii mai groase de paine de casa)
- ulei de masline
- 2-3 rosii
- usturoi
- frunze proaspete de busuioc (sau rucola)
- putin oregano
Preparare:
1. Prajim feliile de paine, in prajitorul de paine sau pe un gril.
2. Intre timp taiem in doua rosiile, aruncam miezul si samburii si taiam in bucati mici. Presaram oregano peste ele si amestecam.
3. Taiem frunzele de busuioc.
4. Fiecare felie de paine prajita o frecam cu un catel de usturoi bine bine. Pentru a prinde intreaga savoare de usturoi catelul il putem presa cu un cutit intai (punem lama cutitului pe catelul de usturoi si cu podul palmei presam).
5. Turnam ulei peste felia de paine.
6. Adaugam rosii si presaram busuioc.
Exista multe variatiuni ale bruschetelor: cu putina sunca, cu parmezan, etc. Depinde pe pofta si gustul fiecaruia.
Puteti savura ca mic dejun, o gustare seara, alaturi de prieteni. Pofta buna!
si as vrea sa iti propun si eu o reteta simpla, pentru aperitiv :
RăspundețiȘtergereIngrediente :
o bagheta alba
un borcan de anchois cu capere
unt
lamaie
Se taie bagheta felii, se ung cu unt, se adauga anchois si deasupra o felie de lamaie.
Pofta buna!
@Mona: mersic mult de sugestie si despre restul aprecierilor; o sa o incerc intr-una din dimineti (o sa am mai mult timp "liber" o vreme) avand in vedere ca toate ingredientele sunt in casa :) Numai bine.
RăspundețiȘtergere* am uitat sa precizez ca feliile de bagheta trebuie prajite
RăspundețiȘtergeream facut aseara aceasta reteta, foarte buna :)
merge si cu masline negre langa
super sa sti ca esti foarte priceputa in bucatarie
RăspundețiȘtergerefiind post,felia de bagheta se unge cu margarina ,apoi se poate pune cascaval de post,masline Kalamata, sau pate vegetal.
RăspundețiȘtergere@Anonim: nu as folosi margarina pentru nimic in lume. Mai bine nu pun deloc.
RăspundețiȘtergere