luni, 9 ianuarie 2012

Tăvălita

Prăjitura aceasta o țineam minte de când o făcea mama. Dar nu prea ii mai rețineam gustul. De Moș Nicolae aveam nevoie de o rețetă spornică :) Timp puțin, dar doream să păstrez tradiția. E chiar gustoasă si de aceea am refăcut-o și de Crăciun. Și e și easy peasy.


Într-un bol se amestecă următoarele: 600gr făină albă, 540gr zahăr pudră, 150gr unt, 5 linguri miere, 3 ouă de casă sau eco, 230ml lapte, 1+1/2 plic praf de copt. Se pune compoziția într-o tavă tapetată (tavă mare). Se coace prăjitura la foc mic-mediu până trece testul scobitorii. După ce se răcește o porționăm.

Într-o cratiță, pe foc, am amestecat 200gr unt, 250gr zahăr, 50gr cacao, 8 linguri lapte. Glazura am menținut-o caldă, punând-o înapoi pe foc din când în când.


Am pregătit o farfurie cu nucă de cocos și una în care adăugam pe rând glazura. Fiecare bucată de prăjitură am trecut-o repede prin glazură și apoi prin cocos. Nu se lasă mult în glazură deoarece absorbe mult. Se lasă să se răcească și se păstrează intr-o cutie la răcoare. Devin mai fragede a doua zi.

Poftă bună!

4 comentarii:

Alexandrina spunea...

Yummy, delicioase prajiturele ai pregatit!

Bianca spunea...

Mulumesc Alexandrina.

Unknown spunea...

Si eu ador prajiturica asta. E delicioasa!

Bianca spunea...

@Iulia: e si spornica si chiar gustoasa, intradevar.

Trimiteți un comentariu