vineri, 10 iunie 2011

Tagliatelle cu mazare proaspata si muschiulet afumat

Fusei ieri prin piata si tare m-am mirat de aglomeratia de acolo. Batrani, tineri, grabiti, relaxati, comercianti. M-am incarcat cu vreo 3 plase de legume si fructe, printre care si un kilogram de mazare pastai, pe care le-am folosit la cina.


Cina in 4, s-a dovedit in cele din urma. Imi place cand reusim sa fim mai multi de doi la masa, cu un pahar de vin, o mancare si un desert (o tarta cu mere, minten pun si reteta), toate facute cu drag.



Mazarea ... protagonista principala a acestei retete. Un verde minunat.


Si am purces la punerea in scena a tagliatellelor cu mazare si muschiulet afumat. Am fiert mazarea in apa cu sare cam 10 minute, apoi am strecurat apa. Intre timp am pus apa pt paste la fiert, conform instructiunilor de pe pachet. Le-am fiert al dente si, ca de obicei, sosul asteapta dupa paste, nu invers, ca nu mai iese treaba de se racesc pastele.

In wok, ca e cea mai mare tigaie din casa, am pus vreo 3-4 lg de ulei de masline si am adaugat cam 180gr de muschiulet afumat, taiat feliute si 3 catei de usturoi taiati fin. Dupa ce s-a prajit putin muschiuletul am pus 200 gr smantana grasa, iar dupa vreo 2 minute am pus si mazarea. Am adaugat sare si piper proaspat macinat din belsug si am lasat pe foc min inca 4-5 minute, dupa care am adaugat pastele.


Am servit imediat. Pofta buna!

2 comentarii:

mona_sax2 spunea...

delicios :) si mie imi place sa asociez sunca cu leguminoase, mazare, fasole verde etc. de exemplu, fasole verde cu maioneza de casa si sunca :)

te pup, multumim pt retete!

Bianca spunea...

@Mona: noi facem fasolea verze cu maioneza de casa si usturoi; yumm :)

Trimiteți un comentariu