miercuri, 11 mai 2011

Briose cu morcovi

Azi intr-o graba am facut briosele acestea cu morcovi deoarece ieri mi-a facut cu ochiul reteta de fata. Tot aveam in plan ceva praji cu morcovi si acum le-a fost randul brioselor, dar cred ca mai am salvate si alte retete pe care sper sa le fac.


Ingrediente: 75 gr unt topit, sucul de la 2 portocale, un ou de casa sau ecologic, 150gr morcovi razuiti, 300 gr faina alba, 80gr zahar brun, 2 lgt praf de copt, 1/2 lgt scortisoara.

Ca si la aproape orice reteta de briose am amestecat ingredientele lichide (unt, portocale, ou), se adauga morcovii si apoi ingredientele solide amestecate in prealabil (faina, praf de copt, zahar). Am uns formele de briose cu putin unt, am pus hartiutele si in fiecare am pus cate o lingura de compozitie, sa umple cam 3/4 din capacitatea hartiutelor. Se dau la cuptor, la foc mic-mediu, pana trec testul scobitorii (cam 15 min la mine).


Jumatate din briose au luat drumul unor prieteni, ca gustare in drumul spre Cracovia :) Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu