marți, 28 aprilie 2009

Bulgarasi din biscuiti

Ca sa nu mai fac clasicul salam de biscuiti am format acesti bulgarasi care sunt de efect, au avut trecere deoarece sunt tare buni. Reteta este de pe blogul Danei.



Dupa cum am mai povestit ... aparatul foto nu isi mai face treaba din pacate, cu chiu am reusit sa culeg pozele astea.

Ingrediente: 300 gr biscuiti simpli maruntiti, 150 gr nuci taiate marunt si rumenite in cuptor, 500 gr rahat (daca e prea mare il taiat cubulete, al meu era cubulete gata), 100 gr stafide inmuiate in apa cu esenta de rom, 2 lg cacao,  esenta de rom, fulgi de nuca de cocos. Reteta originala mai contine coaja de lamaie rasa, vanilie si alte fructe confiate (curmale, smochine, caise, etc.) 




Punem intr-o cratita rahatul taiat cubulete impreuna cu o cescuta de apa, lasam sa se inmoaie putin rahatul. Luam de pe foc si adaugam biscuitii, nucile si stafidele si amestecam bine. Adaugam apoi cacaua. Lasa sa se raceasca putin compozitia si adaugam esenta de rom.

Cream bilutele din cate o lingura de umplutura, apoi fiecare biluta o dam prin fulgii de nuca de cocos. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu