marți, 10 martie 2009

Chipsuri din cartofi

De pe blogul Amaliei am ochit mai demult aceste chipsuri. Aseara le-am si facut asa ca o gustare si i-am servit cu sana.



Ingrediente: cartofi mari (rosii de preferinta), sare (eu am o sare cu verdeturi).



Se spala bine cartofii, se usca cu un servetel si se taie felii subtiri. Se aseaza intr-o farfurie in care am pus o bucata de hartie de copt. Se sareaza. Se dau la cuptorul cu microunde la putere 850W timp de 4 minute. Se scot, se intorc si din nou 4 minute. 


Daca ii vreti putin mai moi lasat numai 3 minute pe-o parte si 3 minute pe cealalta.



Pentru ca "procesul de fabricatie" e mare consumator de energie electrica, data viitoare o sa incerc sa ii fac in cuptorul incins, cu cartofii asezati intr-o tava pe o hartie de copt.

5 comentarii:

Ina Todoran spunea...

dA DA SUNT FOARTE BUNI! dEMULT NU I-AM MAI FACUT!

Bianca spunea...

O sa mai repet ... deoarece se fac un doi, si e o gustarica faina.

Anonim spunea...

Salut! Am incercat si eu sa fac aseara, dar am intampinat niste probleme si nu cred ca o sa mai fac in curand:
1. f putini incap o data pe o farfurie
2. se incinge cuptorul cu microunde ca nebunul
3. se lipesc intre ei si cand trebuie sa ii intorc e f migalos
4. a trebuit sa astept 8 + 8 + 8 minute pana sa ciugulesc si eu ceva (oare nu era mai eficient sa ii pun la grill ?)

Apropo cat de subtiri ii tai? Poate a fost greseala mea ca i-am taiat prea subtiri. (am facut din 3 cartofi mijlocii)

Bianca spunea...

Ies putini dintr-o tura la microunde. De aceea am zis ca voi face data viitoare in cuptor ca sa fie cantitate. Mie nu mi s-au lipit nici intre ei si nici de hartia de copt. Poate totusi erau prea subtiri. Insa chiar nu stiu cam de cati milimetri i-am taiat pe ai mei. Si eu am facut 8+8+8 minute si am ciugulit 2 oameni :)

Incearca sa ii tai mai grosi si pune-i la cuptor intr-o tava. Spune-mi cum au iesit.

Anonim spunea...

Par foarte buni, o sa incerc si eu in seara asta

Trimiteți un comentariu