miercuri, 1 ianuarie 2014

Budinca din seminte de chia

Da, am intampinat noul an cu aceasta budinca. Fara tort sau alt preparat aniversar. Motivul principal ar fi rapiditatea cu care prepari budinca. Apoi, proprietatile semintelor de chia. Si faptul ca aveam in frigi doar lapte. 


De obicei mananc semintele de chia in iaurt; pun o lingurita de seminte, le las la "umflat", mai adaug cateva cereale si gata micul dejun.


In 250gr lapte (de orice fel) se pune o lingura de miere si invarti pana se omogenizeaza. Adaugi, in ploaie, 4 linguri seminte de chia; invarti 2-3 min. Lasi vreo 5 min pauza si apoi invarti din nou (eu am folosit un tel mic). Apoi bagi la frigi peste noapte (macar vreo 3-4 ceasuri, ca sa se umfle semintele). Gata. 


Se serveste simpla sau cu fructe. "Treaba" cu borcanele e utila si pentru ca, dupa portionare, le infiletez si le pun in frigider fara sa mai fie nevoie de pun folie deasupra. Pofta buna si un an nou fericit, sanatate si bucurii alaturi de cei dragi.