duminică, 24 februarie 2013

Petrecere copii

Repede, repede, cu stirile relativ la cald. Fara prea multa poveste momentan va arat cum poate arata o mica petrecere pentru copii, facuta acasa, mancare putina, dar buna :)


Am incercat sa folosesc o cromatica formata din 3 culori. Mai sus bilute dintr-o compozitie de salam de biscuiti (reteta in curand). Am mai avut si prajitura cu mere si tortul Friandise.


Cateva bomboane de la magazin :)


Salata cu telemea, crutoane, oua si iaurt. De success de fiecare data.


Un font dragut pentru litere.


Platou de branzeturi si struguri. In fundal deliciosul pateu.


Prosciutto crudo infasurat pe grisine. Paine facuta acasa.


Copii au plecat acasa cu un plic stampilat in care au gasit fiecare cate o bufnita draguta.


Iar la petrecere au avut  mare trecere moristile, care au fost pe post de baghete magice.

sâmbătă, 2 februarie 2013

Vafe cu banane

Nu ca ar fi indicat sa le mancam pe post de cina, dar asta a iesit in seara aceasta. Am vrut sa fac clatite cu branza burduf, insa nu aveam apa minerala, si magazinul departe fiind, vreo 200 de metri, am lasat-o pe maine. Am reusit sa citesc si editorialul revistei Historia de luna aceasta, sa vad cand o sa reusesc sa o si termin de citit.



Intr-un bol am amestecat 50gr unt topit, o cana de iaurt gras, un ou de casa, 2 linguri de zahar Rapandura, 5 linguri cu varf de faina, 2 banane, o lingurita de praf de copt. Aparatul de vafe l-am uns cu ulei de cocos. Daca nu aveti aparat de vafe se pot face pancackes, eventual mai adaugati putina faina.


Am servit cu dulceata de mure. Merge bine si o cana de iaurt. Pofta buna!

Ceai de ceapa

Da, stiu, suna cam nasol. Eu am strambat din nas teribil cand am auzit. Insa, nu e chiar atat de rau, si se pare ca e bun pentru tuse. Deja l-am folosit in 2 ture de tuse. Nu pot sa afirm ca ne "scoate din buda" cu tusea, insa sigur ajuta.


Intr-o oala am pus un litru de apa rece, o ceapa (medie-mare; dar nu cat o capatana de varza :) ), 3-4 nuci (spalate putin) pe care le-am spart si le-am adaugat cu coaja cu tot. Se pune oala la fiert si se tine la foc mic pana cand apa scade la jumatate.



Se serveste caldut, cu lamaie si/sau miere. Sanatate!