joi, 21 iunie 2012

Ciorba de loboda

Nu am mai mancat ciorba de loboda pana acum. De fapt, nu am mancat loboda deloc. Pacat. Sa nu mai stati pe ganduri. Se mai gaseste in piata si pe langa asta, daca aveti un colt liber prin gradina puteti sa o semanati.


Loboda si leustean. 


Am facut o varianta mai usoara, buna si pentru copii, adica nu am calit legumele in ulei. Pentru doritori, se pot praji si cateva felii subtirele de slanina :)

Intr-o oala am pus un litru de apa si am pus la fiert 3 morcovi mari si o telina medie, date pe razatoarea mare. Dupa ce au fiert legumele, 15-20 de minute, am adaugat loboda spalata si taiata fasii, si am mai fiert 3-4 minute. Am adaugat apoi 500-600 ml zer de capra (cantitatea difera in functie de cat de acru e zerul sau cat de acra faceti ciorba), o legatura de leustean tocat, sare. Intr-un bol am batut 3 oua si am adaugat 2-3 polonice de ciorba, iar apoi am turnat amestecul inapoi in oala. Dupa 2 minute am oprit focul si am adaugat cam 200ml smantana si am amestecat bine. 

Se serveste ca atare, calda sau rece. Pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu