miercuri, 15 februarie 2012

Hamburgeri vegetarieni

Pentru un pitic mic, masa de prânz. Sau pentru cei mari, condimentați pe măsură, devin o super gustare.


Am fiert multe legume. A rezultat o supă concentrată de legume, servită apoi cu tăieței. Legumele le-am folosit la hamburgeri.

Într-o oală am pus 1.5 litri de apă. Când a început să clocotească am adăugat legumele tăiate bucăți mari: 2 cartofi mari, 2 morcovi, o țelină medie, un păstârnac, un pătrunjel. Au fiert cam 30-40 de minute.

Am mai folosit fulgi de ovăz, cam o ceașcă de cafea, pe care i-am opărit cu supă fierbinte. Și, pentru că tocmai terminasem laptele de soia, aveam si okara rămasă. Se mai poate adăuga 1-2 linguri de quinoa fiartă; asta am făcut a doua zi când în supică am adăugat quinoa și puțină compoziție de hamburgeri rămasă; supica a fost super.


După ce am omogenizat compoziția, se adaugă condimente în funcție de categoria de vârstă pentru care o pregătiți, am format bile pe care le-am aplatizat și le-am pus într-o tavă pe hârtie de copt. Le-am pus în cuptor pentru 30 de minute. După 20 de minute, cu ajutorul unei spatule, le-am întors.


Se pot servi cu sos de roșii și puțin ulei de măsline.


Poftă bună!

6 comentarii:

langmina spunea...

Arata bine,sunt sanatosi si sigur foarte gustosi!

Anonim spunea...

Sanatate curata !!! ;)

Unknown spunea...

Draga Bianca,
Desi nu am apucat sa-ti scriu pana acum,iti urmaresc cu drag blogul de peste un an de zile. Te admir foartemult pentru sarcuinta si pasiunea cu care gatesti si intretii acest blog. Eu cochetez mult insa si cu raw veganismul,sau mai bine spus mi-as dori sa cochetez mai mult. :) Ca mai toate retetele tale si aceasta mi se pare extrem de apetisanta. Chiar acum am pus legume la fiert. As vrea sa stiu insa cum ai omogenizat legumele.Imi place textura la care ai ajuns. Daca le bag lacuptor se vor face pilaf. Prin urmare, ma gandesc sa le pasez cu furculita. Tu cum ai facut?

Unknown spunea...

Corectie- Daca bag legumele la robot se vor face pilaf. Amelia

Bianca spunea...

Draga Amelia, daca le bagi la cuptor asa pasate in robot vor deveni o pasta, deci vei reusi sa faci chiftele, nu hamburgeri ;) Acum am observat ca nu am precizat ca am dat legumele pe razuitoarea mare. Dupa ce am pus toate ingredientele intr-un bol le-am omogenizat cu mana, amestecand usor. Nu s-au facut terci. E important ca legumele sa fie reci in momentul pregatirii lor. Sper ca ti-au placut. O primavara frumoasa.

Unknown spunea...

Ne-au placut tare mult. Fetita mea de doar 2 ani le-a mancat cu placere (desi in ultimul timp nu mananca mai nimic) Am ales sa le pasez cu furculita si astfel m-au iesit totusi hamburgeri. Cred ca maine voi mai face o tura dar as vrea sa introduc si hrisca in compozitie. Multumesc frumos pt raspuns. Amelia

Trimiteți un comentariu