marți, 31 ianuarie 2012

Tartă cu spanac, telemea și ciuperci

Stiți că în piață se găsește spanac proaspăt? Bun, bun. Și eram și în pană de idei, așa că vizita la piață s-a încheiat și cu o un kilogram de spanac în traistă, iar seara am încheiat-o cu o felie de tartă. Nu mai mult. M-a uimit cât de consistentă este.


Ce ziceți? Încercați? E ușor de făcut.


Aluatul pentru tartă l-am făcut așa: 300gr făină albă amestecată cu 150 gr de unt, până devine amestecul nisipos. Am adăugat apoi un ou de casă, un praf de sare și, dacă mai e nevoie, 2-3 linguri de apă. Aluatul l-am pus într-o folie, în frigider, pentru minim 30 de minute.

Am lăsat cam un sfert din aluat pentru grilajul final al tartei. Restul aluatului l-am întins și l-am aranjat în forma de tartă. Am înțepat tarta cu furculița, bine de tot, și am copt tarta 10 minute, la foc mic-mediu (cuptorul încălzit în prealabil).

Compoziția tartei am pregătit-o așa: am opărit 700 gr de spanac proaspăt cam 4-5 minute. Rezultatul a fost cam 400gr de spanac. L-am mărunțit, am adăugat cam 200gr de telemea nesărată (de care aveți e bună), 2 ouă de casă, 4 ciuperci champignon sotate 4-5 minute (sau fierte în puțină apă 5-6 minute), sare și piper. Am omogenizat și am turnat amestecul în tarta precoaptă.


Din aluatul rămas am făcut un grilaj peste tartă, l-am uns cu ou și am băgat tarta în cuptor pentru 35-40 de minute.

Tarta se servește călduță. E bună și a doua zi, rece, dar și reîncălzită. Poftă bună!

2 comentarii:

Luminitanaty spunea...

arata foarte bine

Bianca spunea...

@Naty: mersic

Trimiteți un comentariu