vineri, 2 septembrie 2011

Legume la cuptor

Se apropia seara, frigiderul plin de legume și fructe, oarece caș, lapte, dinăstea ... frugale. M-am gândit să pun în scenă legume la cuptor, iar pentru carnivori am cumpărat cârnaț, ca să nu piară mâncând numai verzăciuni. Rapid e cuvântul de ordine în ultimele luni; nimic nu trebuie să dureze mult sau să nu îl pot lua de pe foc sau lăsa pe foc sau ... sau ... sau.


3 cartofi maaaari, o jumătate de conopidă și 2 morcovi. Am pus 2 oale cu apă pe foc. Cartofii curățați și tăiați bucăți i-am pus la fiert în apă rece, până au dat în clocot. Din momentul când încep să clocotească i-am mai lăsat 2 minute fix. Când au inceput să clocotească cartofii am pus conopida desfăcută buchețele și morcovul tăiat în cealaltă cratiță să clocotească numai vreo 2 minute.

Într-un bol mic am amestecat 3 lgț cu vârf de făină albă, praf curry, sare, piper proaspăt măcinat.


Cartofii i-am stors în strecurătoare și am presărat 2 lg din amestecul de mai sus, amestecându-i în strecurătoare. La fel am procedat cu conopida și morcovii.


Între timp am pus ulei cât să acopere fundul unei tăvi teflonate și am băgat-o în cuptor 5 minute. După ce am pregătit legumele, le-am pus cu grijă în tavă (uleiul e fierbinte) și înapoi în cuptor. Din când în când am mai amestecat ca să se coacă bine toate legumele. Devin crocante. E bine să aveți o tavă suficient de mare să puneți legumele într-un strat.

Unii au servit, cum spuneam, cu cârnaț și muștar de casă. Pofta bună!

3 comentarii:

Irina spunea...

Imi plac mult legumele la cuptor, au alt gust...

Bianca spunea...

Irina si mie imi plac, insa din pacate nu le fac suficient de des; mai ales in aceasta perioada cand e abundenta de legume prospete in piata.

Anonim spunea...

farfuria din ultima poza cred ca trebuie sa fi fost un deliciuuu :) mai ales daca si carnatul este de casa

Mona

Trimiteți un comentariu