joi, 7 iulie 2011

Ragu alla Bolognese

S-a potrivit să fac acest ragu alla Bolognese când am avut pe cineva în vizită. Și mă bucur că s-a nimerit așa pentru că mi-a plăcut mult acest fel de mâncare și cu siguranță voi mai folosi sosul.


Ingrediente (4-5 porții):
  • o jumătate de morcov mediu
  • o ceapă medie
  • 6 frunze de țelină (frunze, nu tulpini cu frunze)
  • 300gr carne de vită tocată
  • 200gr carne de porc tocată
  • o cană de vin roșu sec
  • o cană de apă
  • o foaie de dafin
  • o jumătate de cană de sos de roșii (am folosit Passata de la Cirio, are o altă consistență decât bulionul nostru, care totuși poate fi folosit)
  • 3-4lg de smântână grasă
  • un vârf de cuțit de nucșoară
  • sare de mare, piper proaspăt măcinat, ulei de măsline (să nu fie extravirgin) sau de floarea soarelui
Am tăiat mărunt ceapa, frunzele de țelină și am răzuit morcovul. Le-am pus la călit în câteva linguri de ulei, amestecând cu grijă să nu se ardă vreo 7-8 minute.


Am adăugat carnea tocată și am continuat să călesc încă 5 minute. După aceea am pus vinul, o jumătate de cană de apă, foaia de dafin, sosul de roșii, sare și piper.


Am fiert la foc mic pentru o oră. Am mai adăugat puțină apă pe măsură ce lichidul se evapora și condimente. După o oră am adăugat smântâna, am lăsat să clocoteasca 3-4 minute și apoi am pus nucșoara și după vreo 2 minute am oprit focul.


În timpul ăsta apa pentru paste fierbea și în 10 minute savuram o porție "serioasă" de paste cu Ragu alla Bolognese stropită din belșug cu parmezan. Musai trebuie să îl faceți. Poftă bună!

3 comentarii:

retete- ina spunea...

buna sigur,ingredientele si modul de operare super,trebue facuta reteta asta

Loredana spunea...

Pare delicios!

Anonim spunea...

Buna ziua,

Numele meu este Cosmin si va scriu din partea unui publisher online. Am dori sa recomandam ocazional retete publicate pe blogul dumneavoastra, mentionand sursa si oferind link vizibil. Va rog sa-mi trimiteti un email pe adresa cosmin@internetcorp.ro, va rog, daca sunteti interesati de o colaborare.

Multumesc,
Cosmin

Trimiteți un comentariu