duminică, 12 iunie 2011

Tarta cu mere si lapte condensat

In ultima vreme am vazut multe retete cu lapte condensat, si m-am bucurat cand Adi Hadean a anuntat aparitia pe piata noastra a laptelui condensat la cutie DeLatte. Si tot el a postat zilele acestea o tarta cu compozitie de mere si lapte condensat. Am purces de la hypermarket si mi-am facut un mini stoc de lapte condensat si am facut tarta.


Am avut si companie la cina, cina incheiata cu un desert bun.


Pentru aluatul de tarta am folosit 250gr faina alba, 120gr unt rece (minim 80% grasime), o lg zahar alb, un ou de casa sau ecologic, un praf de sare. Aici vedeti detalii despre cum am pregatit aluatul pe care l-am copt 8 minute.


Intre timp am curatat 800gr de mere, le-am taiat cuburi (nu prea mici) si le-am pus intr-o cratita impreuna cu o cutie de lapte condensat. Am fiert la foc mic 10 minute, amestecand des.


Dupa ce s-a racit compozitia am adaugat 2 galbenusuri (de casa sau ecologice), am amestecat usor si am turnat in forma de tarta (coapta deja 8 minute).

Aliniere în centru

Am bagat din nou tarta in cuptor pentru 15 minute la foc mic-mediu. Am facut si o mini tarta in forma de inimioara :) Pofta buna!

2 comentarii:

Haplea spunea...

Cred ca este delicioasa tarta.Iar combinatia cu laptele condesat este pe gustul meu clar.

Bianca spunea...

@Haplea: sm intalnit si persoane care nu agreaza gustul laptelui condensat; insa daca iti place tarta asta merita incercata. E simpla.

Trimiteți un comentariu