luni, 27 septembrie 2010

Legume in wok cu noodles de orez si carne de porc

Cina de duminica :) Gustoasa ... resturile au compus pranzul de luni de la serviciu.


O explozie de culori. Morcov, dovlecel, 2 gogosari, 6-7 ciuperci, niste mazare. Toate taiate fideluta.


Am luat 4 felii de cotlet de porc pe care le-am taiat felii si le-am prajit in wok. Poate era o idee mai buna sa prajesc feliile intregi si apoi sa le tai. Cotletul de porc e o carne fara grasime deci felioarele mele au tins sa se intareasca otzara ... dar nu a ramas niciuna nemancata.


In continuare am golit wok-ul de carne si de ulei, l-am sters cu un servet. Am adaugat ulei de masline si feliile de morcov, gogosar, dovlecel. Am lasat sa se caleasca/inabuseasca o vreme. Apoi am adaugat ciupercile si dupa cateva minute mazarea. Am adaugat si sos de soia, sare, piper si chilli. Am adaugat si carnea.

Intre timp am incalzit apa si am pus 4 minute la inmuiat 3 portii de taietei din orez (opriti focul cand puneti taieteii in apa). I-am stors bine si apoi i-am pus in wok peste restul ingredientelor si am omogenizat.


Pofta buna!

joi, 23 septembrie 2010

Paste cu spanac si muguri de pin

Nu am disparut, nu sunt bolnava ... am facut o pauza pentru ca pur si simplu nu am mai avut inspiratie/stare pentru gateli noi. Asta nu inseamna ca am pierit de foame :) oldies but goldies. Aseara am preparat doua portii de paste gustoase cu spanac, muguri de pin si un gram de usturoi.


Spanacul l-am cumparat din piata proaspat, l-am fiert, strecutarat si apoi tocat marunt. Am pus pastele la fiert ... al dente. Intotdeuna iau in considerare ca sosul sa fie gata inainte ca pastele sa fie fierte.

In wok (ca sa fie loc de amestecat) am pus putin ulei de masline in care am calit o mana de muguri de pin cat sa prinda culoare. Apoi am adaugat usturoiul taiat feliute subtiri si apoi spanacul. Am asezonat cu sare si piper.

Cand pastele erau fierte le-am luat direct din oala, scuturat putin si pus direct in wok. E ok daca mai ramane putina apa pentru ca ajuta la formarea unui sos.

Servim calde cu multa pofta. Pofta buna!