marți, 30 noiembrie 2010

Briose cu ricotta si mure

In weekend am sarbatorit doua aniversari in familie si aceste briose au fost prezente pe masa noastra. Sunt tare usor de facut si datorita ricottei (urda noastra pe care nu o gasim de cumparat in magazine) sunt pufoase.


Ingrediente: 500gr faina alba, 140 gr unt (80%grasime), 240 gr zahar, 250 gr ricotta (urda), 160 ml lapte, 1 plic praf de copt, 4 oua (de casa sau bio), 150 gr mure (inghetate sau din compot putin stoarse).

Am topit untul, l-am lasat sa se racoreasca si apoi l-am amestecat cu ouale si laptele. Separat am amestecat faina, praful de copt si zaharul si apoi treptat le-am adaugat in compozitia de lichide omogenizand. Apoi am adaugat ricotta scursa de eventuala zeama si la sfarsit murele.


Forma de briose am uns-o cu unt, am adaugat hartiutele si am pus compozitie aprox 2/3 din forma brioselor. Am pus tava in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute (depinde de cuptor, am testat cu scobitoarea).


Cand sunt reci se pot pudra cu zahar pudra sau sa le lasati asa simple. Reteta am vazut-o la Laura Adamache. Pofta buna!


9 comentarii:

mirela spunea...

mmmm,,,,ce bine arata,,,,,fur si eu una.O zi frumoasa!

Dana spunea...

Ai scris de branza numai la ingrediente...

VertAnge spunea...

Hmmmm...de unde iau eu acum mure? Caci nu am pus nici la congelator si n-am facut nici compot. Din dulceata merge?

Bianca spunea...

@VertAnge: gasesti fructe de padure congelate prin hypermarketuri; sau tot asa poate gasesti ceva compot de mure insa asta nu pot sa spun sigur deoarece nu am cautat. Eu cred ca daca vei folosi mure din dulceata ... pt ca sunt mai grele se pot lasa la fundul briosei si in acelasi timp sa coloreze putin aluatul datorit siropului. Totusi cred ca vor fi bune :) Spor.

Bianca spunea...

@Dana: mersic de atentionare; am modificat postul.

LauraAdamache spunea...

Superb ti-au iesit Bianca!! Foarte frumos au crescut si se vede ca sunt super pufoase!!
Pupicei si multumesc ca le-ai incercat!!

Bianca spunea...

@Laura: mersic mult de aprecieri; imi plac mult retetele tale si modul in care le prezinti; te pup.

Anonim spunea...

incearca si briose cu afine....

Bianca spunea...

@Anonim: nu prea am vazut afine la piata din pacate. O sa mai caut; sau poate o sa gasesc congelate, nu stiu daca sunt. Mersic.

Trimiteți un comentariu