miercuri, 5 mai 2010

Tabouleh

Tabouleh. Una din mancarurile principale in Liban si raspandita in toate tarile arabe. Ingredientele principale frunze de patrunjel proaspete, bulgur, rosii, ceapa verde, frunze de menta, iar ca si condimente ulei de masline, zeama de lamaie, piper proaspat macinat, etc.



Din cate am citit "pe net" frunzele de patrunjel consumate zilnic sunt o bomba de sanatate. Bulgurul este grau zdrobit cu o granulatie mai mare decat cus-cusul, cu care este de obicei inlocuit pe la noi. Bulgur se gaseste la magazinele naturiste si de specialitate.

Pentru 2 portii am pus la inmuiat o jumatate de ceasca de bulgur pentru 2 ore. Asta e partea cea mai dificila: asteaptarea; mai ales cand ajungi acasa pe la 7-8 seara. Am asteptat. Stoarcem apoi bulgurul.

Am taiat cubulete 2 rosii (scoatem miezul suculent), o legatura de patrunjel, un fir de ceapa verde si un castravete. Adaugam bulgurul stors, 2-3 lg ulei de masline, sare, piper, zeama de lamaie dupa gust. In Tabouleh nu bulgurul e cel care predomina, ci patrunjelul :) Bucataria noastra nu prea e inclinata spre consumul de frunze de patrunjel in stare cruda din pacate. Pofta buna!


2 comentarii:

FLIK-FLAK spunea...

Buna!
Fac des bulgur in casa. Il poti fierbe cu un cub de unt si il lasi pana iti place consistenta. Astfel nu mai ai de asteptat pana se inmoaie el 2 ore....
Numai bine!

Bianca spunea...

@Lavinia: Mersic de idee. Pentru alta mancare cu bulgur o sa incerc si aceasta varianta.

Trimiteți un comentariu