luni, 3 mai 2010

Penne rigate cu sos de mandarine, jambon, branza Danish Blue

Au fost parte a serii petrecute cu colegii de echipa. Au fost tare bune si s-a mai cerut supliment. Eu socot ca merita incercate.



O sa redau ingredientele pentru 2 portii mari, deoarece in seara cu pricina am gatit pentru 9 persoane.
- penne rigate 200 gr
- 2-3 mandarine dulci
- 50 gr branza Danish Blue
- 70 gr jambon; va rog incercati cu prosciuto cotto, eu nu gasisem in 2 hypermarketuri deloc :(
- 150 ml smantana dulce
- 1-2 catei de usturoi
- parmezan proaspat razuit
- 2 lg de ulei de masline

Intr-o oala punem apa la fiert si firbem pastele al dente. Ca si observatie: mai bine asteapta sosul dupa paste decat pastele dupa sos. Deci asa sa va socotiti timpul.

Intr-o tigaie punem 2 lg de ulei de masline si adaugam usturoiul taiat marunt. Il lasam pana se incalzeste si apoi adaugam mandarinele taiate marunt si stoarse putin ca sa beneficiem si de sucul acestora. Le-am lasat pe foc iute cam 3-4 minute. Apoi am adaugat jambonul taiat cuburi si le-am lasat sa se patrunda (totusi sa nu se patrunda in asa fel incat sa nu mai avem sos in tigaie).



Intr-un bol am amestecat smantana dulce cu branza taiata in cuburi mici si apoi am adaugat acest amestec in tigaie amestecand usor ca sa se omogenizeze si sa se topeasca branza. Reducem focul.



Strecuram pastele si le punem in tigaie, omegenizam, iar apoi punem amestecul intr-un vas yena, presaram parmezan si dam la cuptor 15 minute. Servim fierbinti cu o portie generoasa de parmezan proaspat ras peste. Pofta buna!



Reteta Pranzul din caserola.

1 comentarii:

Ina Todoran spunea...

Nu vii duminica asta de la 12 in Padurea Hoia la un picnic vegan? Raspunde-mi pls pe mail daca vii: inaretete@gmail.com. sau mai bine verifica pagina mea de facebook pt detalii. Hugs!

Trimiteți un comentariu