vineri, 23 aprilie 2010

Cotlet de porc in sos de smantana si mustar cu farfalle

Ei, ma gandeam eu .... porc, smantana, mustar si paste!!! Ce o mai fi si asta. Ei a fost ceva gustos cu siguranta asa ca musai sa testati odata.


Cam pentru 4 portii am cumparat 5 bucati de cotlet de porc fara os pe care le-am taiat cubulete si le-am prajit intr-o tigaie in care am pus 2 linguri de unt. Si le-am lasat acolo pana s-a patruns carnea bine.
Intre timp am pus si pastele la fiert in apa multa. Le-am fiert al dente. Intr-un bol am amestecat 300 gr smantana grasa (minim 20% grasime) cu 4 lingurite de mustar clasic (Dijon nu am avut) si 150 ml apa (ma rog supa de legume ar fi fost mai buna insa nu a fost). Turnam acest sos peste carnea facuta si lasam sa se ingroase. In acelasi timp am adaugat si un mar taiat bucati. Eu nu i-am curatat coaja. Sare si piper dupa gust.



Dupa ce pastele au fiert le punem peste sos, amestecam si servim cald. Pofta buna!


Reteta inspirata de la Ama.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu