sâmbătă, 12 decembrie 2009

Pilaf din orez si naut

O cina rapida de post. Daca "asezonati" cu un carnat e la fel de buna :)


Ingrediente: 3 portii
- 100 gr naut
- 1/2 cana cu orez
- un morcov
- patrunjel
- 3 lg ulei, sare, piper, pasta de gatit

Preparare:
1. Daca folositi naut de la conserva sariti acest pas. Nautul il punem in apa sa se umfle de dimineata pana seara. Apoi il punem intr-o oala cu apa si putina sare la fiert.
2. Curatam morcovul si il razuim pe razuitoarea mica.
3. Orezul il spalam.
4. Intr-o cratita punem uleiul la incalzit si apoi adaugam orezul si morcovul, amestecand. Adaugam 2 cani de apa, patrunjelul uscat (daca e proaspat adaugati-l la sfarsit) si piperul proaspat macinat.
5. Dupa 5 minute de fierbere a orezului adaugati pasta de gatit si doar apoi adaugati sare, deoarece pasta de gatit este bogata in sare.
6. Lasam la fiert pana orezul se umfla. Mai condimentam.
7. Cand nautul este fiert il strecuram si il pastram acoperit ca sa nu se raceasca.


8. Cand orezul este fiert si condimentat adaugam nautul, amestecam si lasam 5 minute sub capac.
9. Servim cald alaturi de o muratura.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu