vineri, 4 septembrie 2009

Clatite banatene

A fost un adevarat festin ... foarte satioase si delicioase. Ne-am bucurat de ele alaturi de prieteni.


Ingrediente:
Clatite: 8 -10 clatite (in functie de cat de subtiri le coaceti)
- 2 oua intregi
- o cana cu varf de faina
- 50 gr zahar
- 350-400 ml lapte

Compozitia de branza:
- 400-500 gr branza de vaci (in functie de cat de multa compozitie va place in clatite)
- o mana plina de stafide
-50 gr zahar

Restul ingredientelor:
- 200 ml smantana dulce (pt frisca)
- 2 oua
- 150 gr zahar
- 20 gr unt

Preparare:

1. Amestecam ingredientele pentru clatite: intai cele uscate, adaugam ouale si apoi adaugam treptat laptele invartind cu ustensila de mamaliga.
2. Intr-o tigaie de teflon, punem un gram de ulei si cu polonicul luam compozitie si coacem clatitele pe ambele parti.

Aici sunt clatitele mele. Nu le-am facut extrem de subtiri. Au iesit 8 bucati insa pot iesi mai multe.

3. Preparam compozitia de branza: amestecam branza cu stafidele si zaharul.
4. Luam fiecare clatita, punem 1-2 linguri de branza si le rulam ca niste sarmalute si le asezam in vasul termorezistent.


5. Intr-un bol amestecam 2 galbenusuri cu 50 gr zahar si smantana dulce.
6. Turnam compozitia peste clatite.
7. Punem bucatele mici de unt pe clatite.
8. Batem tare cele 2 albusuri si apoi adaugam 100 gr zaahr si batem o bezea tare pe care o asezam peste clatite.


9. Punem in cuptorul preincalzit pentru 10-15 minute pana cand bezeaza capata o culoare caramel.


Servim calduta sau chiar rece. Mie personal mi-a placut cand era mai rece. Pofta buna!

4 comentarii:

Amalia spunea...

O bunatate Bianca !

Ina spunea...

Cred ca te-ai inspirat de pe Paprika, asa-i? oricum arata bine, felicitari.

Bianca spunea...

@Catalina: Paprika fiind ceva site? La inceputul postului am precizat sursa de inspiratie ca de obicei :)

Anonim spunea...

OMG!Ai niste retete culinare absolut delicioase!eu nu prea gatesc ,insa retetele tale ma indeamna sa o fac.

Trimiteți un comentariu