marți, 2 iunie 2009

Cotlet de porc in sos de vin si patrunjel

O bunatate de mancare: un gust fin, cartofii crocanti in exterior si moi in interior ... cotletul un deliciu.

Reteta by Maya.

Ingrediente: 2 portii  mari
Cartofi: 
- 500 gr cartofi noi
- 1/2 lgt sare
- 2 lgt faina
- ulei de floarea soarelui

Cotlet in sos: 
- 4 bucati de cotlet de porc
- 200 ml vin alb demisec
- patrunjel (o legatura)
- lgt amidon
- sare, piper
- ulei de floarea soarelui

Pregatire:
1. Spalam bine bine cartofii (puteti sa folositi un burete de vase, care il folositi doar pt spalatul legumelor si fructelor). Daca sunt mai maricei cartofii ii mai taiati ... insa nu prea mici deoarece cartofii noi se coc repede.
2. Puneti cartofii intr-o oala la fiert. Cand apa clocoteste ii mai lasati fix 2 minute.
3. Intre timp puneti ulei intr-o tava cat sa acopere fundul ei si bagati tava la cuptor.
4. Strecurati cartofii cu ajutorul unei strecuratori si apoi adaugati sarea si amestecati bine (scuturati cartofii in strecuratoare). Adaugati faina si amestecati bine.
5. Scoateti tava din cuptor si adaugati cartofii (cu grija sa nu sara ulei deoarece este incins)



6. Dati la cuptor 30-40 de minute pana acestia se coc frumos. Daca aveti cartofi vechi probabil va dura mai mult coacerea.



7. Dupa ce puneti cartofii la cuptor va ocupati de cotlete. Le sarati si piperati pe ambele parti.
8. Intr-o tigaie puneti ulei cat sa acopere bine fundul acesteia.
9. In uleiul incins adaugati cotletele si le prajiti cate 3-4 minute pe fiecare parte la foc mare. Atentie la uleiul ce va sari in toate directiille. Folositi capac la tigaie si o manusa.
10. Dupa ce prajiti pe a doua parte, dati focul mic si adaugati cu grija vinul (atentie deoarece aburii de alcool sunt fierbinti)
11. Dati focul la mediu si lasati sa fiarba pana trece mirosul intensiv de alcool, si incepe vinul sa clocoteasca ca smanatana (face bulbuci).
12. Adaugati amidonul in sos, invartiti bine si mai lasati 2 minute.
13. Adaugati patrunjelul taiat marunt.
14. Opriti focul.



Servire:
Pe o farfurie puneti cartofi copti, 2 cotlete si turnati cateva linguri de sos. Pofta buna!


7 comentarii:

Ala Oancea spunea...

Yammy ... ce bine arata ! Trebuie sa fie tare tare bun ... am sa incerc si eu ;)

Bianca spunea...

@Ala ... eu iti recomand cu mult drag reteta, noua ne-a placut mult.

Anonim spunea...

La aniversarea de un an,am pregatit logodnicei mele aceasta reteta.A ramas fara cuvinte,in sensul bun.Super reteta.Merci

Bianca spunea...

@Anonim: ma bucur tare mult ca ti-a reusit reteta si ca a fost un moment deosebit. Sper sa mai incerci si altele.

Anonim spunea...

Super acum am terminat e mortal....

Bianca spunea...

@Anonim: ma bucur mult :)

Anonim spunea...

"Face bulbuci" :)))

Trimiteți un comentariu